Banden

banden-lamboy

Niet alleen de motor van je auto heeft onderhoud nodig, ook de banden zijn onderhevig aan slijtage en moeten regelmatig gecontroleerd worden, hetzij door uzelf, hetzij door uw garage. Wat u zelf kan doen is in ieder geval regelmatig de bandenspanning controleren, kijken of er nog genoeg profieldikte op de banden zit en op tijd de zomerbanden verwisselen voor winterbanden en andersom.

Garage de Lamboy kan voor u het onderhoud en de bandenwissel volledig voor u verzorgen. Wij slaan de niet-gebruikte banden voor u op, en sturen u automatisch een bericht als het weer tijd is om de winter- of zomerbanden onder de auto te zetten.

Ook als uw banden aan vervanging toe zijn kijken we in overleg met u wat de meest geschikte bandenkeuze is.  Ook het uitlijnen en balanceren zit bij onze bandenservice inbegrepen, wat gemiddeld nog geen uur in beslag neemt.

Het onderhoud aan uw banden voeren wij uit in onze garage gelegen naast het centrum van Den Haag en uw auto wordt klaargemaakt terwijl u wacht.

Bandenspanning

Slappe banden zorgen ervoor dat je meer brandstof verbruikt en dat je banden sneller verslijten. Banden die te hard opgepompt zijn verminderen het rij-comfort en leveren bovendien het risico van een klapband, bijvoorbeeld als het heel warm is in de zomer. In de handleiding van je auto staat precies beschreven welke bandenspanning u het beste kunt aanhouden.

Bandenprofiel

In autobanden zitten groeven om de grip van de auto op de weg te vergroten bij elke weersomstandigheidom, om de veiligheid te vergroten (tegen slippen) en om de duurzaamheid te vergroten. Banden slijten en dus worden de groeven langzaam minder diep. Check bij je auto onderhoud altijd even of de groeven nog meer dan 2 mm diep zijn. Sommige bandenfabricanten hebben het je gemakkelijk gemaakt door een figuur van ongeveer die dikte in het profiel te verwerken. Dan weet je dat als het figuur weggesleten is het tijd wordt om je banden te vervangen. (Let op: Bij winterbanden is het aan te raden om ze al te vervangen als het profiel minder dan 4mm is.)

Bandenwissel

Komt de winter in aantocht en ziet het ernaar uit dat het kouder dan 7 graden gaat worden? Dan is het aan te raden om je zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Het is niet goed om onder koude weersomstandigheden met zomerbanden te rijden vanwege een mindere grip. Omgekeerd geldt uiteraard hetzelfde. Wanneer de temperatuur boven de 7 graden celcius komt werken zomerbanden juist weer beter voor de grip. Het rijden met de verkeerde seizoensbanden zorgt voor een snellere slijtage en een hoger brandstofverbruik. Een alternatief zijn de All-Seasons banden, die geschikt zijn voor alle weertypes en jaargetijden.

Openingstijden & informatie

070-3825116
Openingstijden:
ma/do 8.00 -17.00u
vr 8.00 - 15.30u

Maak een online berekening

Plan online een afspraak

Plan zelf online een afspraak met onze werkplaats.

Afspraak maken >>

Volg ons op Facebook

Dealer van HPC leveling systemen